Phillips Smith Conwell

Health Sciences – University of Queensland

Builder

Hutchinson Builders

Completed

2009

Location

Herston, Queensland

Photographer

Aperture

The project converted an existing ten level 1960’s building into a student focused collaborative learning environment and efficient staff accommodation. An upgrade of the facade included new full height glazing with effective sun control to create modelling and allow light penetration into the narrow floor plate. Other external features include a new double story entry, a perforated mesh feature screen, and prefinished panel system with strategically located slot windows to address the functional limitation of light penetration into the world class Pathology Museum.

The project result offers high density and quality work environments in a low maintenance building while enhancing the UQ precinct and being complimentary to the RBWH campus.