Phillips Smith Conwell

The Pines Shopping Centre

Builder

NA

Completed

2014

Location

Gold Coast, Queensland

Photographer

Phillips Smith Conwell

This unrealised project formed Phillips Smith Conwell’s bid for the partial redevelopment of a regional shopping centre.  The project bid involved amongst other building component design elements, a proposal for a major mall entry design concept which had to demonstrate a sympathy for the centre’s sub-tropical Queensland context.

The resulting submission utilised 3D visualisation presentation techniques to elucidate the shading effects and materials choice in the design offer, and the demonstration of Phillips Smith Conwell’s understanding of the interrelationship of climate, form and sustainability,  and of course the need for the creation of retail identity.