Phillips Smith Conwell

Hillcrest Multi-use Facility

Builder

Benjamin Constructions

Completed

2009

Location

Reedy Creek, Queensland

Photographer

John Mills Photography

Developed as part of the BER program, the Hillcrest Multi Use Facility provides a positive public interface for the school, with an extended brief to include sporting facilities, music rehearsal rooms and recording studios.

The building is orientated to use breezes available at the semi-coastal site location. These channelled in a cross flow configuration thereby not having to rely on air conditioning. The users can adjust the large roller shutters that line the building to open or close the main hall depending on season and time of day to suit use.

The building was stacked over two levels of undercover parking to resolve overland flood issues, with the added benefit of varying access levels for the existing College buildings to provide disability access.